Przeskocz do treści

ryba po japońsku

1 kg filetów ryby np. panga, mintaj, morszczuk
- rozmrozić, pokroić w kawałki, posolić i popieprzyćCiasto:
2 jajko
1 szkl. wody
2 szkl. mąki,
sól, pieprz

olej

wyrabiamy ciasto jak na naleśniki, następnie maczamy w tym cieście kawałki ryby i smażymy na oleju
Warzywa:

3-4 cebule,
3-4 papryki kolorowe,
słoik ogórków konserwowych
cebulę, paprykę i ogórek - pokroić w słupki, a następnie przełożyć z rybą  na przemian warzywa, ryba, warzywa itd.Zalewa:
2 szkl. wody
4 łyżki octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki keczupu
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
4 łyżki cukru
zagotować i zalać ciepłą zalewą rybę. Odstawić przynajmniej na dobę.

smacznego 🙂

 

3 thoughts on “ryba po japońsku

Dodaj komentarz