Przeskocz do treści

jabłecznik z budyniem

Składniki:
0,5 kg mąki
kostka margaryny
2 jajka
2 cukry waniliowe
1 szkl. cukru
1 kg jabłek [obranych i startych]
cynamon
2 budynie
niepełny litr mleka
cukier puder
Wykonanie:
Ze składników wyrobić ciasto. Rozdzielić na dwie części. Jedną częścią po rozwałkowaniu wyłożyć blaszkę. Starte jabłka wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem.
Budynie ugotować na niepełnym litrze mleka. Gorący budyń wyłożyć na jabłka i przykryć to rozwałkowaną druga częścią ciasta.
Piec 45 minut w 180 stopniach.

Gorące ciasto posypać cukrem pudrem.

 

2 thoughts on “jabłecznik z budyniem

  1. Promyczek

    :):) uśmiech wiesz za co 🙂

    Ale nas obie wzięło na szarlotkę z jabłkami 🙂 u mnie jeszcze trochę zostało , ale z nas łasuchy, ze mnie i M. znaczy się 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz