Przeskocz do treści

Pasztet z cukinii

3 szklanki cukinii zetrzeć na tarce o dużych otworach
3 cebule drobno posiekać lub tak jak cukinię
1,5 szklanki bułki tartej
20 dag żółtego sera starty na tarce
3 jajka (białka ubić na sztywną pianę)
0,5 szklanki oleju
sól, pieprz,Wszystkie składniki razem wymieszać, na koniec połączyć z pianą z białek i piec 1 godz. w 180-190 stopniach.

2 thoughts on “Pasztet z cukinii

  1. Asia i Wojtek

    U nas pasztet z cukinii w sezonie pojawia się nadzwyczaj regularnie:-))) Tylko, ze ja - metoda prób i błędów - doszłam do wniosku, ze lepsza jest cebula zeszklona wcześniej na maśle i dodana do masy cukiniowej. Dodaję również posiekana natkę pietruszki i około 1/3 szklanki kaszy mannej. Dzięki temu pasztet jest bardziej zwarty.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz